Tutkimuslaitteet

Sähkökenttäilmaisin (EMF)

Sähkökenttäilmaisin eli tuttavallisemmin EMF (Electromagnetic Field) Detector tai Gauss meter, on useimmiten analogisella tai digitaalisella mittarilla varustettu laite, joka havainnoi lähialueen sähkömagneettisten kenttien muutoksia.

Mistä sitten sähkömagneettiset kentät voivat johtua? EMF-D:tä käytetään työssä johtojen etsimiseen, sähkölaitteista sekä voimalinjoista tai muusta (vaikkapa auringosta) johtuvien häiriökenttien paikantamiseen. Se näyttää sähkökenttien voimakkuuden alueella.

Aaveiden metsästämisessä EMF-D:tä käytetään aaveiden paikantamiseen sillä perusteella, että aaveet ovat jonkinlaisia energiamuotoja, joista näin ollen syntyy sähkökenttiä – eli jos yhtäkkiä alueella, jossa ei normaalisti ole sähkökenttää – eikä kännykkä ole sitä aiheuttanut, syntyy sähkökenttä, kyseessä voi olla aave, tai no, kyseessähän voi olla viallisesta sähkölaitteesta aiheutunut energiakenttä muunnos, joten ennenkuin tulkitsee mitään normaalista poikkeavaksi, on hyvä pois sulkea ns. normaalit lähteet.

K2-mittari

Perus EMF-mittarin tapaan, mittaa sähkömagneettisten kenttien muutoksia.

Herkkä radioaalloille, jotka usein sekoittavat tutkimuksen aikana mitattavia poikkeuksellisia elekrtomagneettikentän arvoja.

Kännyköiden lähettyvillä saattaa antaa virhelukemia, eli kännykät kiinni tämän laitteen ollessa päällä. Toimintaperiaate: valot välkkyvät kun laite havaitsee radioaaltoja, valot palavat kiinteästi kun kyseessä on sähkökenttä.

Jotta tutkimustuloksia osataan tulkita oikein, on tutkijoiden perehdyttävä käyttämänsä laitteiston ns. normaalitoimintaan. GIF perehtyy aina käyttämiinsä laitteisiin hyvin perusteellisesti välttääkseen mahdolliset väärinkäsitykset laitteiden tulosten tulkinnassa.

Lämpömittari

Infrapunatutka / lämpöjälki-ilmaisin. infrapuna/lämpömittaria käytetään paljon esim. kylmien kohtien havaitsemiseen.

On väitetty että aaveet jättävät monesti myös lämpöjäljen, josta voidaan päätellä, että kohde (vaikkapa seinä), mihin osoitetaan on muuttunut erilämpöiseksi kuin aikaisemmin. Tämä havainto voi johtua myös avoinnaisesta ikkunasta, joten käytön yhteydessä on tärkeää pyrkiä havainnollistamaan ympäristöä tarkasti.

Käytettävä laitteisto sovelletaan aina riippuen kohteesta. Pieneen yksiöön ei välttämättä ole järkevää viedä täyttä arsenaalia, vaan  mietimme ja suunnittelemme tarkkaan etukäteen tulevan tutkimuksen ja laitteiston.

Liiketunnistimet

Kyseessä on liikkeeseen reagoiva laite (useimmiten passiivinen IR – tunnistin eli tunnistaa liikkeen lämpösäteilyn muuttumisesta). Se toimii hiukan samalla tavalla kuin aikaisemmin mainittu lämpömittari, mutta erona siihen on automaattisuus ja se että liikeilmaisin laitetaan yleensä vakiopaikkaan ja se mittaa passiivista lämpösäteilyä, kun taas lämpöjälki-tunnistin mittaa laserilla aktiivisesti pisteestä lämmön ja on mukana kuljetettava. Näitä sensoreita käytettään myös usein kotona esim. pihalla, jossa se on yhdistetty valoon joka valaisee pihamaata kun havaitsee liikettä.

Videokamera “Nightshotilla” ( handycam)

Digitaalinenvideokamera (handycam) jossa “nightshot” ominaisuus. “Nightshot”:lla tarkoitetaan mahdollisuutta kuvata pimeässä, infrapunavalon (IR) avulla. Vähimmäisvaloituksen ( Lux) on usein hyvä olla kamerassa 0 Lux tai alle sen, jotta yökuvaus onnistuu.

Fullspectrum (täyden valospektrin) kamera

Kamera josta on poistettu rajoittavat suodattimet, tai korvattu osa niistä. Näin on mahdollista saada näkyviin enemmän, kuin omilla silmillämme näemme.

Täyden valospektrin valokuvauksesta lisää: https://en.wikipedia.org/wiki/Full-spectrum_photography

Tietääksemme GIF on tällä hetkellä ainoa ryhmä Suomessa jolla on käytössään tämä laite.

Äänisanelin

Sanelimen avulla on mahdollista koittaa saada tallennettua nk. EVP:tä (Electronic voice phenomena) jota ihmiskorva ei voi kuulla. Sanelin on myös oiva apuväline nappaamaan ääniä, joita kuulee paljainkin korvin. Tällöin on helppo tarkistaa aiemmin kuulemiaan ääniä tallenteista uudelleen. Ei saa sisältää mitään radiosignaalien vastaanotinta!

Ghost Box / Spirit Box

Boksit tuottavat satunnaisia ääniä AM tai FM-kanavia skannatessa nopeaan tahtiin, välillä kuitenkin muodostaen staattista kohinaa kun radiotaajutta ei löydy.

Joidenkin mielestä henkimaailman on todettu käyttävän hyödykseen kommunikaatioyhteyden luomiseen juuri kohinan kautta. Tavallistakin radiota voi käyttää tähän tarkoitukseen virittämällä se tyhjälle kanavalle. Kaikki saadut vastaukset tulee käsittää tuplaskeptisismillä. HUOM! Lyhyet sanat saattavat usein olla radiokanavilta tulevien lähetysten tuottamaa. Täten laitteen kautta saadut selkeät, kerralla useammista sanoista muodostuvat lauseet normaalista poikkevia.

GhostBoxeiksi on sanottu myös toisenlaisia laitteita, joihin on ennalta tallennettu puhuttuna laaja sanavarasto,tai vaihtoehtoisesti äänet joista sanoja voi muodostaa ja joita sähköisesti manipuloimalla henget voivat saada laitteen “puhumaan”. Näiden laitteiden (kuten perus ghost box:nkin kohdalla) on syytä olla skeptinen.

 

ASIAKASPALAUTTEET

“Kiitos hyvin menneestä  ja hyvin asiallisesta tutkimuksesta. Olen yllätynyt miten paljon saitte niinkin lyhyessä ajassa tuloksia aikaan. Tulosten saaminen oli asiallisesti tehty ja perusteelisesti. Suositelen kokeilemaan muittenkin teidän tutkimusta.”  

- Nimetön, Helsinki-

 “Omasta ja mutsin mielestä asiallinen ja hyvä porukka ja todella mielenkiintoinen ja antoisa tutkimus oli. Et kiitoksia vaan todella paljon. “

- Nimetön, Vantaa-

“Minusta tutkimus oli kaiken kaikkiaan hyvinkin asiallinen ja välineiden monimuotoisuus pääsi hieman yllättämään. Itse tutkimus oli minusta todella miellyttävä monellakin tapaa; Se, ettei kokemuksia vähätelty ja se kuinka tosissaan tutkijat olivat kohteensa kanssa. Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus olivat myös mieleeni. Jatkakaa samaan malliin ja ehkä vielä tapaamme joskus!

- Nimetön, Loppi-

Ghost Investigations Finland