EMF-ilmaisin

Sähkökenttäilmaisin eli tuttavallisemmin EMF (Electromagnetic Field = Sähkömagneettinen kenttä) Detector tai Gauss meter, on analogisella tai digitaalisella mittarilla varustettu laite, joka havainnoi lähialueen sähkömagneettisten kenttien muutoksia.

EMF-D:tä käytetään esimerkiksi johtojen etsimiseen, sähkölaitteista sekä voimalinjoista tai muusta (vaikkapa auringosta) johtuvien häiriökenttien paikantamiseen. Se näyttää sähkökenttien voimakkuuden alueella.

Paranormaalialalla kyseistä mittaria käytetään aaveiden paikantamiseen sillä perusteella, että aaveet ovat jonkinlaisia energiamuotoja, joista näin ollen syntyy sähkökenttiä – eli jos yhtäkkiä alueella, jossa ei normaalisti ole sähkökenttää, syntyy sellainen, kyseessä voi olla aave. Ennen kuin tulkitsee mitään normaalista poikkeavaksi, on hyvä pois sulkea normaalit lähteet.

Esimerkiksi suosittu K2-mittari on herkkä radioaalloille, jotka usein sekoittaa tutkimuksen aikana mitattavia poikkeuksellisia elekrtomagneettikentän arvoja. Kännyköiden ja WiFi-lähettimien  lähettyvillä saattaa tulla virhelukemia.

Seuraava Youtube-video näyttää erilaisten sähkökenttäilmaisimien toimintaa ja herkkyyttä: Know Your EMF Meters

<< Takaisin hakemistoon

Ghost Investigations Finland